Главният прокурор се срещна с президента на Евроджъст в ХагаГешев:

...
Главният прокурор се срещна с президента на Евроджъст в ХагаГешев:
Коментари Харесай

Българските прокурори с принос в Европа

Главният прокурор се срещна с президента на Евроджъст в Хага
Гешев: Закриването на спецправосъдието ще попречи на битката с престъпността в Европейски Съюз

Отлична съгласуваност при общи следствия

Сътрудничеството в битката с проведената престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и незаконната миграция разискаха на работна среща основният прокурор Иван Гешев и президента на Евроджъст Ладислав Хамран в Хага.

Както писа “Труд”, в края на предходната седмица Гешев взе участие в 15-ия годишен Консултативен конгрес на основните прокурори от страните членки на Европейски Съюз. Пред сътрудниците си българският основен прокурор съобщи, че вероятно закриване на профилираните съд и прокуратура ще докара до съществени усложнения при осъществяване на уговорките на България към Европейската прокуратура и Евроджъст.

“Засягането на независимостта на прокуратурата съставлява действителна спънка пред напъните за противопоставяне на престъпността в европейски план”, уточни Гешев.

На работната среща с Хамран основният прокурор е подчертал отличната съгласуваност при осъществяване на взаимни следствия и приноса на нашата спецпрокуратура в едни от значимите проблеми за Евроджъст. Президентът на организацията е подчертал приноса на българските прокурори за основаването на по-безопасна Европа посредством сливане на трансграничните старания при следствие на разнообразни типове тежка проведена престъпност.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР