Главният прокурор се срещна с представители на ДПС. По-рано през

...
Главният прокурор се срещна с представители на ДПС. По-рано през
Коментари Харесай

Гешев направи мрачна прогноза за правосъдието в България: Уплашен съм


Главният прокурор се срещна с представители на Движение за права и свободи. По-рано през месеца, той организира диалози с „ Български напредък “ и ГЕРБ-СДС.

От Движение за права и свободи желаеха от него информация по какъв начин се е отразило на магистратите закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата, както и дали това дава отражение в равнищата на престъпността, внасянето на обвинявания и произнасянето на неоправдателни присъди.

По думите на основния прокурор, европейските прокурори и съдии са изразили главно страдание по-късно решение. „ След 10 ноември чакаме прелиминарен разбор на това, което се случва. Резултатите към този момент стартират да се появяват и ще са трагични за българските жители. Донякъде съм задоволен, че успяхме да защитим българските магистрати “, уточни Гешев и назова закриването на спецправосъдието „ драматичен законодателен опит “.

„ Това бе лустрация на съдии и прокурори, нещо, което Българската конституция не позволява. Конституционният съд удостовери това мое мнение. Връщаме се към модели, които бяха отречени от европейските “, уточни обвинител номер едно и предсказа изключително мрачни вероятности в бъдеще.

" Недай си Боже, да се наложи да поносим следствията и в персонално качество. Уплашен съм ", уточни още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР