Главният прокурор призова за Закон за лобизмаУ нас може адвокат

...
Главният прокурор призова за Закон за лобизмаУ нас може адвокат
Коментари Харесай

Гешев: Трябва регламент кой чии интереси защитава

Главният прокурор прикани за Закон за лобизма
У нас може юрист да стане народен представител и да основава закони в интерес на своите клиенти

Кьовеши пита какъв брой ѝ костват подаръците

В България, както и в Съединени американски щати, и в множеството страни от Европейски Съюз, би трябвало да има закон за лобизма, с цел да се вкара правилник, с цел да може да е ясно кой чии ползи пази. Седем или осем пъти са правени опити да се внесе подобен закон и у нас, само че без резултат. Това съобщи през днешния ден основният прокурор Иван Гешев в Добрич, където откри българо-баварски семинар за следствие на данъчните закононарушения.

„ Не кореспондира с европейските полезности, с върховенството на правото и с каквото и да e съблюдаване на българските закони и конституция да се желае оставката на настоящ магистрат по следена кореспонденция, по която си се явявал в битността си на адвокат”, сподели Гешев. Той не уточни имена, само че стана ясно, че има поради Николай Хаджигенов, който в 46-то Народно събрание оглави комисия за следствие на полицейско принуждение. Той е бил юрист на „ пострадали” протестъри, а като народен представител излезе с рекомендация да бъде отхвърлен сегашния европейски делегиран прокурор Вероника Трифонова, която преди година е следила това дело.

„ Така може и бранител на известни подсъдими в профилирания съд, по-късно да стане народен представител и да сътвори закон, който да закрие този съд, пред който са изправени тези подсъдими - да, в този момент това е законно в България. Дали е морално, би трябвало да си отговорят българските жители. Това е въпрос, който не търпи отсрочване от позиция на прокуратурата. Във всички страни има закони, които уреждат тези неща. И това са доста прецизни правила, които се съблюдават доста деликатно. Когато пристигна Лаура Кьовеши (европейският основен прокурор - б. р.), получи протоколни дарове и попита какъв брой костват. Дори на такова равнище има регулация”, сподели още основният прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР