Главният прокурор, отговорен за заповедта за арест на руския президент

...
Главният прокурор, отговорен за заповедта за арест на руския президент
Коментари Харесай

Международният наказателен съд: Заповедта за арест на Путин е доживотна

Главният прокурор, виновен за заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, издадена от Международния углавен съд (МНС), съобщи пред кореспонденти, че тя ще продължи да бъде годна, даже откакто войната на Русия против Украйна завърши, съобщи ДПА. Междувременно Китай прикани съда да работи " благоразумно ".

" Няма период на отминалост за военни закононарушения ", съобщи пред радио Би Би Си основният прокурор на МНС Карим Хан. Хан добави, че това е бил един от правилата на трибунала за военни закононарушения в Нюрнберг след края на Втората международна война.

" Физически лица – където и да се намират в света – би трябвало да осъзнаят, че законът съществува и че с властта идва отговорността ", сподели още основният прокурор.

Множество западни сили и други приветстваха решението на съда предишния петък да издаде заповедта за арест, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Този етикет ще остане с него доживот, в случай че не бъде съден и оневинен, или, което е съвсем немислимо, МНС отдръпна заповедта за арест ", съобщи пред " Скай нюз " английският юрист Джофри Найс, който беше основен прокурор в Хага за някогашния сръбски водач Слободан Милошевич. По думите му заповедта за арест е " доста, доста значима и доста добре пристигнала стъпка ".

Междувременно представител на министерството на външните работи на Китай съобщи, че съдът би трябвало " да схване справедлива и почтена позиция " и " да почита имунитета на държавните глави според интернационалните закони ". Съдът би трябвало да упражнява пълномощията си " благоразумно и в сходство със закона " и политизацията и двойните стандарти би трябвало да се заобикалят, добави представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР