Главният прокурор определи като наглост искането за промени в дейността

...
Главният прокурор определи като наглост искането за промени в дейността
Коментари Харесай

Гешев: Наглост е олигарси да искат промени в дейността на прокуратурата

Главният прокурор дефинира като безочливост настояването за промени в активността на прокуратурата от страна на юристи на подсъдими.

„ Наглост е юристи на подсъдими олигарси да дават оферти на Радев за промени в Конституцията. Осъдени нарушители желаят промени в активността на прокуратурата, желаят слаба прокуратура. Обвиняеми лица, олигарси желаят слаба и неработеща прокуратура. Това, което се случва по отношение на най-богатите хора в страната, по отношение на битовата престъпност ги плаши и те желаят смяна и да не се случва това. Но това е в техен интерес, а не е в полза на жителите. Прокуратурата ще продължи да работи, макар тези хора ”, това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Ихтиман, където се организира спецакция по линия на битовата престъпност.

Според него враговете на прокуратурата желаят да блокират нейната активност посредством законодателни промени. Отговорът на Гешев обаче е, че прокуратурата ще продължи да работи, по този начин, както до момента.

„ Оттук нататък имаме една гранична линия – от едната страна са ползите на хората, които ние считаме да пазиме, от другата страна са нарушителите и олигарсите. А политиците – президент, министър председател, депутати, би трябвало да решат коя страна избират. Не знам какво желае президентът, не ми е ясно той какво желае, тъй като не участваме и не сме викани за съвещания, нито за мнение. Продължава да не ми е ясно каква е задачата на събеседванията при него, тъй като от българската прокуратура не е желано мнение ”, сподели още основният прокурор.

По мотив екстрадицията на Васил Божков, който е в Обединени арабски емирства, Иван Гешев сподели, че и прокуратурата, и българската страна са си свършили работата. „ Говорено е с тамошната прокуратура на високо равнище. Топката е в друга страна ”, сподели Иван Гешев. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР