Главният прокурор не е случаен административен ръководител и не може

...
Главният прокурор не е случаен административен ръководител и не може
Коментари Харесай

Адв. Гигова: Главният прокурор не може да бъде избран от ВСС, който е компрометиран

Главният прокурор не е инцидентен административен началник и не може да бъде определен от Висш съдебен съвет, който е злепоставен като престиж. Това обви пред БНР адв. Валя Гигова.

" Малко би трябвало да се смири Висш съдебен съвет и да прекъсне тази процедура, поради престижа, който е злепоставен напълно, поради уважението към самата институция, тъй като тези хора ще излязат от този Висш съдебен съвет, ще отидат още веднъж да правораздават, поради себе си би трябвало да го сторят, тъй като те не се оправиха. Когато ти като Висш съдебен съвет задоволително дълго време си вземал решения, които явно се оказват неправилни, еми би трябвало да има малко примирение, малко етичност, малко почитание към респекта, в случай че щете на обществото, което им сподели какво не би трябвало да вършат. Какъв парадокс - Народно събрание като законодателната власт ще приема декларация, с цел да окаже на правосъдната власт какво не би трябвало да прави - същата тази власт, която отчасти е конституирана от същата законодателна власт, която продължава да бездейства, с цел да конституира цялостен състав. Имаме 3-месечен период, в който би трябвало да се конституира нов състав на Висш съдебен съвет ", безапелационна бе Гигова.

Относно Борислав Сарафов Гигова сподели, че няма и никаква логичност да назначиш за основен прокурор някой, по отношение на който има подадени сигнали за следствие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР