Главният прокурор не е редови прокурор, но е мит, че

...
Главният прокурор не е редови прокурор, но е мит, че
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НСлС: Мит е, че над главния прокурор е само Господ

Главният прокурор не е редови прокурор, само че е мит, че над него е единствено Господ. Това съобщи пред bTV зам.-директорът на Националната следствена работа и някогашен член на Висшия правосъден съвет Ясен Тодоров.

Той уточни, че основният прокурор няма пълномощия да споделя на прокурорите какво да вършат по избрани преписки или каузи . Ако се мислело противоположното, това съгласно него значи или цялостно недоумение на правилото на разделяне на управляващите, или отвращение този принцип да бъде спазван.

По отношение на с която беше поискана оставката на Иван Гешев от парламентарната естрада, Тодоров направи следния коментар: " Представете си, че основният прокурор или ръководителят на Върховен касационен съд беше излязъл и беше изискал оставката на ръководителя на Народно събрание. Как щеше да реагира обществото следователно. Щеше да е писък и писъци до Бога. Сега се приема за нещо обикновено, само че то не е обикновено ".
 Прокуратурата се възмути от желанията на обединението
Прокуратурата се възмути от желанията на обединението

Пряка интервенция, нарушение на разделянето на управляващите и отклонение на публичното внимание

По негови думи е порочна практиката политици да кадруват във Висш съдебен съвет.

Тодоров призна, че е бил сюрпризиран от като ръководител на КПКОНПИ.

" В отчета за върховенството на закона от 2020 година като доста позитивен образец е посочено окрупняването на КОНПИ, което е преодоляло фрагментирането на законодателството в тези области и на разнообразни органи, които нямат съгласуваност между тях. Когато се взима решение за разпускане на някакъв орган, би трябвало да се работи доста деликатно, тъй като може да се получи тъкмо противоположният резултат ", предизвести той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР