Главният прокурор на Висшата прокуратура в Белград Ненад Стефанович съобщи

...
Главният прокурор на Висшата прокуратура в Белград Ненад Стефанович съобщи
Коментари Харесай

Прокуратурата в Белград поиска 12 години затвор за бащата на момчето, което уби 10 души в училище

Главният прокурор на Висшата прокуратура в Белград Ненад Стефанович заяви през днешния ден, че прокуратурата е внесла обвинителен акт в съда против Владимир Кецманович - татко на момчето, което умъртви 10 души в главно учебно заведение " Владислав Рибникар " на 3 май, заяви Танюг.

Сред починалите бяха девет деца, а пет от ранените шест души също са деца, напомня Българска телеграфна агенция. 

Владимир Кецманович е упрекнат в тежко закононарушение против публичната сигурност, сподели прокурор Стефанович на конференция в постройката на Върховната прокуратура в Белград.

Разследването по случая продължи пет месеца. При внасянето на обвинителния акт прокурорът сподели, че има основателно съмнение, че в интервал от една година преди нещастието в ОУ " Владислав Рибникар ” подсъдимият е обучил 13-годишния си наследник да борави с въздушно и огнестрелно оръжие, както и с муниции, и да стреля по цели. 

" Искам обществеността да знае, че организирахме обстойно следствие на събитията, при които престъпно неотговорно 13-годишно дете извърши най-тежкото закононарушение в историята на тази страна “, сподели Стефанович, като посочи, че срещу бащата на момчето е повдигнато обвиняване за тежко закононарушение срещу публичната сигурност.

Бащата е упрекнат и в нарушаване на плануваните от закона условия за предпазване на оръжие и муниции. Вместо в железна каса с ключ, Владимир К. е държал оръжия и муниции в два пластмасови куфара, които се употребяват за превозване, а не за предпазване на оръжие, уточни Стефанович.

По този метод, добави той, подсъдимият разрешил на детето да се снабди с два револвера, на които го е обучавал преди този момент в кръжок по пукотевица.

В същото време висшата прокуратура упрекна майката на момчето, Миляна К., в неразрешено владеене на оръжие и муниции, защото нейното ДНК е открито върху гилза, открита в кабинета по история, сподели Стефанович.

Обвинението желае присъда от 12 години отнемане от независимост за бащата и две години и шест месеца за майката. По три години затвор грозят инструктора и ръководителя на клуба по пукотевица " Партизан ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР