Главният прокурор на т. н. Луганска народна република Сергей Горенко

...
Главният прокурор на т. н. Луганска народна република Сергей Горенко
Коментари Харесай

Взривиха главпрокурора на ЛНР и заместничката му

Главният прокурор на т. н. Луганска национална република Сергей Горенко е бил взривен със самоделка в кабинета му на третия етаж в постройката на т. н. прокуратурата в Луганск, оповестиха украински телеграм канали.

Смъртта на Горенко беше доказана от РИА Новости, а организацията добавя, че при гърмежа е починала и заместничката на основния прокурор Екатерина Стегленко.

Малко преди обяд в петък локалните иноформационни портали в Луганск, а след тях и ТАСС предадоха за мощен гърмеж в постройката на Генералната прокуратура на централната улица „ Коцубински “.

Снимки и видео посочваха избити прозорци на третия етаж, тъкмо там, където се намира кабинетът на Горенко.

Впоследствие минувачи пуснаха и клип, сниман от автомобил, в който разясняват, че гърмежът е вътре в постройката на обвиняването. „ Ооо, крепко. А, това е изхвърчало, да? Прокуратурата! Вътре в постройката се е взривило! “ – разяснява женски глас предметите, които са се разлетели до уличното платно.

Украински източници показват, че колаборантът Коренко, който работи за съветските управляващи още от 2014 година е бил тежко ранен, гърмежът е откъснал едната му ръка.

Бил е евакуиран и откаран в болница, само че скоро по-късно пристигна известие, че е умрял от раните си.

Смъртта на Горенко и Стегленко беше публично доказана от представителя на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

Експлозията е била породена от самоделно взривно устройство.

Кореспондентът на съветския Известия в Луганск Дмитрий Зименкин, който живее на няколкостотин метра от прокуратурата описа във видео от мястото на случая, че в началото се е чул мощен гръм, като от сриването на строителни материали. После станало ясно, че е гръмнало на третия етаж в прокуратурата.

Кореспондентът добави, че всички дървета пред прозорците на Горенко са окачени с парцалчета от пердетата и завесите на кабинета му, по тротоара и на уличното платно има стъкла и дограма.

Цялата територия е отцепена, правят се инспекции и на околните местности, има пожарни, само че няма открити източници на огън – описа Зименкин.

Офисът на Генералната прокуратура се намира против постройката на Върховния съд на т. н. ЛНР, в която от през вчерашния ден върви развой против наблюдаващия на Организацията за сигурност и съдействие в Европа Дмитрий Шарбанов, който проруските управляващи в Луганск упрекват в държавна измяна и съдействие в интерес на Централно разузнавателно управление на САЩ.

В профила си в Телеграм водачът на луганските сепаратисти Леонид Пасечник съобщи, че Горенко и Стегленко са починали вследствие на терористичен акт и упрекна за това Киев.

Взривът в постройката на Генералната прокуратура на ЛНР показва, че Киевският режим е минал всички вероятни граници на разрешеното. Днешното произшествие за следващ път подтвърждава, че Украйна при настоящето й управление е страна –терорист.

Пасечник заяви, че службите на непризнавотот интернационално сепаратистко образувание са почнали търсене на лицата, които са съпричастни към осъщественото закононарушение.

Ние, жителите на ЛНР не би трябвало да се поддаваме на суматоха, тъй като навръх това разчитат дейностите на терористите – сподели Пасечник.

Съветникът в кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Михаил Подоляк назова убийството на луганския прокурор почистване на сметки сред локалните престъпни престижи.

През февруари беше публикувано видео, на което Сергей Горенко „ стои на границата “, както написа самият той в Инстаграм и стреля със 122-милиметрова гаубица Д-30, неразрешена от Минските протоколи, против Станица Луганска.

После излязоха догатки, че изстреляният от него снаряд е поразил детската градина в Станица Луганска.

Видеото беше годно доказателство за интернационалния съд в Хага за военно закононарушение и за потребление на неразрешено въоръжение от самия основен прокурор Горенко. Сега доказателството става ненужно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР