Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил

...
Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил
Коментари Харесай

Главният прокурор на т.нар. Луганска република беше ликвидиран в кабинета му

Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил премахнат при гърмеж в кабинета му на третия етаж в постройката на прокуратурата в Луганск, заяви Telegram канала 112.

 
След това новината се появи и в Telegram канала на ВСУ.
 

 
Смъртта на Горенко беше доказана от РИА Новости, а организацията добавя, че при гърмежа е починала и заместничката на основния прокурор Екатерина Стегленко.
 
 Екатерина Стегленко Екатерина Стегленко Източник: Telegram
Малко преди обяд в петък локалните иноформационни портали в Луганск, а след тях и ТАСС предадоха за мощен гърмеж в постройката на Генералната прокуратура на централната улица " Коцубински ". Снимки и видео посочваха избити прозорци на третия етаж, тъкмо там, където се намира кабинетът на Горенко.
 
Украински източници показват, че колаборантът Горенко, който работи за съветските управляващи още от 2014 година е бил тежко ранен, гърмежът е откъснал едната му ръка. Бил е евакуиран и откаран в болница, само че скоро по-късно пристигна известие, че е умрял от раните си.
 
Смъртта на Горенко и Стегленко беше публично доказана от представителя на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко. Експлозията е била породена от самоделно взривно устройство. Кореспондентът на съветския " Известия " в Луганск Дмитрий Зименкин, който живее на няколкостотин метра от прокуратурата описа във видео от мястото на случая, че в началото се е чул мощен гръм, като от сриването на строителни материали. После станало ясно, че е гръмнало на третия етаж в прокуратурата.
 
Кореспондентът добави, че всички дървета пред прозорците на Горенко са окачени с парцалчета от пердетата и завесите на кабинета му, по тротоара и на уличното платно има стъкла и дограма. " Цялата територия е отцепена, правят се инспекции и на околните местности, има пожарни, само че няма открити източници на огън ", описа Зименкин.
 
Офисът на Генералната прокуратура се намира против постройката на Върховния съд на т. н. ЛНР, в която от през вчерашния ден върви развой против наблюдаващия на Организацията за сигурност и съдействие в Европа Дмитрий Шарбанов, който проруските управляващи в Луганск упрекват в държавна измяна и съдействие в интерес на Централно разузнавателно управление на САЩ.
 
През февруари беше публикувано видео, на което Сергей Горенко " стои на границата ", както написа самият той в Инстаграм и стреля със 122-милиметрова гаубица Д-30, неразрешена от Минските протоколи, против Станица Луганска.
 
После излязоха догатки, че изстреляният от него снаряд е поразил детската градина в Станица Луганска. Видеото беше годно доказателство за интернационалния съд в Хага за военно закононарушение и за потребление на неразрешено въоръжение от самия основен прокурор Горенко. Сега доказателството става ненужно.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР