Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил

...
Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил
Коментари Харесай

Главният прокурор на ЛНР и заместничката му са ликвидирани при взрив в сградата

Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил премахнат при гърмеж в кабинета му на третия етаж в постройката на прокуратурата в Луганск, оповестиха украински телеграм канали.

Смъртта на Горенко беше доказана от РИА Новости, а организацията добавя, че при гърмежа е починала и заместничката на основния прокурор Екатерина Стегленко, съобщи OFFnews.bg.

Малко преди обяд в петък локалните иноформационни портали в Луганск, а след тях и ТАСС предадоха за мощен гърмеж в постройката на Генералната прокуратура на централната улица „ Коцубински “. Снимки и видео посочваха избити прозорци на третия етаж, тъкмо там, където се намира кабинетът на Горенко. Впоследствие минувачи пуснаха и клип, сниман от автомобил, в който разясняват, че гърмежът е вътре в постройката на обвиняването. „ Ооо, крепко. А, това е изхвърчало, да? Прокуратурата! Вътре в постройката се е взривило! “ – разяснява женски глас предметите, които са се разлетели до уличното платно.

Украински източници показват, че колаборантът Горенко, който работи за съветските управляващи още от 2014 година е бил тежко ранен, гърмежът е откъснал едната му ръка. Бил е евакуиран и откаран в болница, само че скоро по-късно пристигна известие, че е умрял от раните си. Смъртта на Горенко и Стегленко беше публично доказана от представителя на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко. Експлозията е била породена от самоделно взривно устройство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР