Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ: Байдън няма ментални увреди

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд отбрани умствената склонност на президента Джо Байдън, който е най-възрастният държавен глава в историята на Америка. Гарланд сподели на законодателите в комисия на Камарата на представителите, че Байдън ловко се оправя както с външно, по този начин и с вътрешнополитическите въпроси.

" Президентът няма никакви ментални увреждания ", съобщи Гарланд пред подкомисията по бюджета, представен от " Ройтерс ".

" Виждал съм по какъв начин той ловко управлява срещи със чиновници и членове на кабинета по въпроси от външната политика, както и на военната тактика и политика ", продължи той и уточни, че Байдън е работил уверено при вземането на решения за защитата на страната. 

Обвинител номер едно в Америка посочи, че първи път обществено споделя мнението си относно умствената склонност на 81-годишния Байдън, който е най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати.

Според социологическите изследвания възрастта на Байдън е главен проблем за гласоподавателите на фона на напъните му да завоюва втори мандат на президентските избори на 5 ноември против 77-годишния си противник от Републиканската партия Доналд Тръмп. Въпросът за умствената склонност се трансформира във значима тематика в тазгодишната предизборна акция, защото Байдън и Тръмп са двамата най-възрастни мъже, избирани за президент. Според изследване на Ройтерс/Ипсос от септември 77% от интервюираните са съгласни с изказванието, че Байдън е прекомерно възрастен, с цел да работи в държавното управление.

В отчет от февруари на специфичния прокурор от правосъдното министерство на Съединени американски щати Робърт Хър имаше информация, съгласно която президентът страда от загуба наизуст, но Белият дом оспори отчета. Прокурорът в това време изрично отхвърли да разяснява заключенията на Хър за паметта на Байдън. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР