Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обяви създаването на специална

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обяви създаването на специална
Коментари Харесай

Американски `ловец на нацисти` оглавява комисията за военни престъпления в Украйна -

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд разгласи основаването на специфична група, която да проверява военните закононарушения в Украйна. Тя ще бъде ръководена от служителя на Министерството на правораздаването Ели Розенбаум, определян като най-известния " ловджия на нацисти " в Съединени американски щати , заяви " Медуза " в телеграм канала си.

" Военнопрестъпниците няма къде да се скрият. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще употребява всяка опция, с цел да изправи пред съда тези, които правят военни закононарушения и други жестокости в Украйна ", съобщи основният прокурор.

Гарланд уточни, че екипът ще събере водещи специалисти в следствието на случаи, свързани с нарушавания на правата на индивида и военни закононарушения.

По думите му Съединени американски щати ще изпратят специалист в Украйна, който да помогне в битката с корупцията и прането на пари. Други двама специалисти ще бъдат изпратени в Европа и Близкия изток, с цел да оказват помощ на локалните управляващи в битката с опитите на Русия да заобиколи глобите, както и да подкрепят работна група, която търси и конфискува активи на съветски олигарси с наложени наказания.

Ели Розенбаум е началник на Службата за специфични следствия към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати от 1994 до 2010 година Наред с други неща, той взе участие в издирването и депортирането на нацистки военнопрестъпници, както и в опитите им да бъдат лишени от американско поданство. Заслугата му е, че повече от 100 нацисти са разкрити.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР