Главният прокурор на Съединените щати Джеф Сешънс напусна поста си

...
Главният прокурор на Съединените щати Джеф Сешънс напусна поста си
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ напусна поста си

Главният прокурор на Съединените щати Джеф Сешънс напусна поста си по гледище на Белия дом. Той е подал оставката си часове след края на изборния ден в страната. Това е кулминационната точка на повече от година напрегнати връзки сред Сешънс и Тръмп, в това число и персонални нападки от страна на президента против магистрата.


Причината - Джеф Сешънс се отдръпна от следствието за интервенция на Русия в президентските избори през 2016 година. Тръмп изрази неодобрение, че това решение е направило допустимо след това да бъде назначен специфичен прокурор Робърт Мълър, който пое следствието за съветска диря в конкуренцията за Овалния кабинет. Джеф Сешънс беше изпратен с овации от чиновниците на правосъдното министерство.

 Как междинните избори ще трансформират американската политика? Как междинните избори ще трансформират американската политика?
Изключително оспорвана беше конкуренцията на междинните избори в Съединените щати. Резултатът - победа за Демократите в Долната камара на Конгреса, само че...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР