Главният прокурор на Република България Иван Гешев се е срещнал

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев се е срещнал
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с новите шефове на ДАНС И ГДБОП

Главният прокурор на Република България Иван Гешев се е срещнал в Съдебната палата с новоназначения ръководител на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев по негово искане. В срещата участваха и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Пламена Цветанова. Иван Гешев се срещна и с новоназначения шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " гл. комисар Калин Стоянов , оповестиха от прокуратурата.

Акцент в диалога с ръководителят на ДАНС е било продължение на взаимоотношението сред институциите в битката против престъпността и корупцията , както и отбраната на националната сигурност

Главният прокурор е изразил убеденост, че ще бъде продължена и трайно откритата процедура сред Прокуратура на Република България и ДАНС по противопоставяне на нарушаванията, свързани с политическите права на жителите.

В рамките на работната среща с новия шеф на ГДБОП е било разисквано продължение на взаимните дейности сред Прокуратура на Република България и ГДБОП - Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на проведената престъпност, прането на пари и битката с тероризма .
 Кабинетът прикани прокуратурата да не се меси в работата на изпълнителната власт
Кабинетът прикани прокуратурата да не се меси в работата на изпълнителната власт

Антон Кутев: Работата на прокуратурата заплашва да прерасне във война на институциите

Срещите на Иван Гешев с новите ръководителите в структурите за сигурност става на фона на изказване на представителят на служебния кабинет Антон Кутев , който упрекна прокуратурата в интервенция в работата на изпълнителната власт . Кутев даде и образци за кряскане на разпит на новоназначените от служебното държавно управление началници в структурите на Министерство на вътрешните работи.

Точно ръководителят на ДАНС Пламен Тончев е бил извикан на разпит в прокуратурата , а два дни след назначението на новия шеф на ГДБОП Калин Стоянов също бил извикан на разпит .

Вчера вечерта прокуратурата извърши интервенция в Главна дирекция " Национална полиция ", а тази заран бе обявено, че обвинявания са повдигнати на началника на бранш " Културно-исторически полезности " в Групово дело " Национална полиция " Ангел Папалезов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР