Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща
Коментари Харесай

Гешев обсъди с главния прокурор на Украйна връщането на Брендо

Главният прокурор на Република България Иван Гешев организира работна среща с основния прокурор на Украйна - госпожа Ирина Венедиктова в границите на Международния антикорупционен конгрес „ Клептокрация и противозаконни финансови потоци “, състоял се в гр. Киев, Украйна, оповестиха българската прокуратура.

Предмет на диалога бяха тематики от съвместен интерес за двете прокуратури и евентуалните благоприятни условия за усъвършенстване на работния развой за провеждането на сполучливи трансгранични следствия и битка против престъпността, гарантиращи сигурността на жителите. Двете страни затвърдиха обичайно ползотворното съдействие сред институциите.

" Винаги сме имали тясно и дейно съдействие с прокуратурата на България и съм уверена, че персоналните контакти ще ни оказват помощ в по-нататъшната ни работа “, акцентира украинският основен прокурор Венедиктова. Главният прокурор на Република България Иван Гешев от своя страна увери, че украинската прокуратура постоянно може да разчита на потребен разговор с българските сътрудници.

Главните прокурори на двете страни подчертаваха върху съответни образци за взаимна работа в региона на интернационалната правна помощ, в частност процедурата по екстрадиция. Обсъдено бе и отстояване правилата на господство на правото, както и независимостта на прокурорите.

Гешев и Венедиктова са разискали и връщането на Евелин Банев-Брендо, научи " Труд ". Подробности от българското обвиняване не оповестиха.

Както -->, Банев към този момент бил украински жител и съгласно конституцията на страната той не може да бъде екстрадиран. Прокуратурата в Киев не е повдигнала обвинявания на Брендо, макар че той беше арестуван на 6 септември във вилно населено място в Святошинский регион покрай Киев с подправени документи за идентичност. В дома му пък беше открита оранжерия за развъждане на канабис.

Киевската прокуратура обаче обоснова ареста на Банев само с настояването той да бъде екстрадиран в България, с цел да излежи присъдата си за пране на пари и не повдигна въпроса за откритите неистинен паспорти и дрогата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР