Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с президента на Евроджъст

Главният прокурор на Република България Иван Гешев организира работна среща с президента на Евроджъст Ладислав Хамран. Тя се състоя в границите на 15-ия годишен Консултативен конгрес на основните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се организира в Хага, Нидерландия, заяви пресслужбата на Прокуратурата на Република България. 

Сред главните тематики, които Иван Гешев и Ладислав Хамран разискаха, бяха съдействието в битката с проведената престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и незаконната миграция. 

Иван Гешев подчерта отличната съгласуваност при провеждането на взаимни следствия и приноса на Специализираната прокуратура в едни от значимите проблеми за Евроджъст. В тази връзка той показа с президента на Евроджъст, че " директната връзка с представители на прокуратурите на Европейски Съюз, чрез Евроджъст, е " в основата на ефикасната работа по откриване и секване на закононарушения ". 

Ладислав Хамран от своя страна даде висока оценка на работата на Националното бюро на България в Евроджъст и акцентира приноса на българските прокурори за основаването на по-безопасна Европа посредством сливане на трансграничните старания при следствие на разнообразни типове тежка проведена престъпност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР