Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща
Коментари Харесай

Гешев и Тимерманс обсъдиха укрепването на върховенството на закона в ЕС

Главният прокурор на Република България Иван Гешев организира работна среща с изпълнителния вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс в Брюксел.

Иван Гешев изрази признателност към Франс Тимерманс за положените от него старания като първи вицепрезидент в Комисията „ Юнкер “ по приемане на решението в края на 2019 година за привършване на Механизма за съдействие и инспекция.  Главният прокурор изрази убеденост в окончателното отпадане на мониторинговия механизъм и посочи нуждата от продължение на дейностите в битка против корупцията по „ високите етажи на властта “ и твърдата решителност на Прокуратурата на Република България да ги осъществя.

Иван Гешев и Франс Тимерманс разискаха и плануваното въвеждане на новия механизъм за подсилване върховенството на закона във всички държави-членки на Европейския съюз .

Главният прокурор изрази желанието си да осведоми Европейска комисия за дейностите на българската прокуратура във връзка с битката с корупцията, проведената престъпност и злоупотребите със средства на Европейски Съюз, както и за настоящото положение на процесите, свързани със съблюдаване върховенството на закона. Иван Гешев акцентира, че прокуратурата е за открит разговор и партньорство с европейските институции.-->

В рамките на извършената среща Иван Гешев срещна Франс Тимерманс и с последните дейности на Прокуратура на Република България по одобряване на правовия ред в страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР