Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе днес, 11.01.2022

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе днес, 11.01.2022
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев в Анкара: Сътрудничеството между българската и турската прокуратури е постигнало добри резултати в отстояване на върховенството на правото

Главният прокурор на Република България Иван Гешев организира през днешния ден, 11.01.2022 година, срещи с Мехмет Акарджа, ръководител на Върховния съд на Република Турция, и с турския основен прокурор Бекир Шахин.
 
В хода на диалога сред Иван Гешев и Мехмет Акарджа, извършен в постройката на Върховния съд в Анкара, двамата затвърдиха общия ангажимент на двете страни за гарантиране справедливостта и отбраната на правата, както на своите жители, така и за отбраната на границите на евроатлантическата зона.
 
" Всеки проблем може да бъде решен и всяка цел реализирана, стига да има разговор и споделени полезности ", съобщи ръководителят на Върховния съд Мехмет Акарджа.
 
В рамките на срещата бе изразена общата позиция, че стратегическото партньорство сред правосъдните управляващи на двете прилежащи страни би трябвало да бъде продължено и надграждано. 
 
Българският основен прокурор приветства претендентите за съдии и прокурори, преминаващи сега образование в постройката на Върховния съд. Иван Гешев поздрави бъдещите магистрати като акцентира значимостта на определената от тях специалност.
 
Главните прокурори на България и Турция Иван Гешев и Бекир Шахин подчертаха в границите на двустранната си среща нуждата от задълбочаване на партньорството за противопоставяне на незаконната миграция и тероризма.
 
 Главният прокурор Иван Гешев и Бекир Шахин, основен прокурор на Турция Главният прокурор Иван Гешев и Бекир Шахин, основен прокурор на Турция Източник: Прокуратура на Република България
Двамата подчертаваха върху усилване на дейностите по секване на каналите за трафик на мигранти и наказателното гонене на уредниците на този тип незаконна активност. Обсъдени бяха и други актуални въпроси от наказателноправен темперамент, както и методите за усъвършенстване на взаимната работа сред институциите. 
 
" Сътрудничеството сред българската и турската прокуратури е постигнало положителни резултати в отстояване на върховенството на правото ", означи пред турския си сътрудник Иван Гешев. 
 
Пред ръководителя на турския Върховен съд и турския основен прокурор, българският основен прокурор Иван Гешев акцентира постигнатите резултати по линия противодействието на тероризма, трансграничната престъпност и пресичането на каналите за незаконна миграция. 
 
В разговорите участва и Цветомир Йосифов, шеф отдел " Международен " във Върховна касационна прокуратура.
 
В рамките на визитата в Република Турция главният прокурор Иван Гешев ще организира срещи и с министъра на правораздаването Бекир Боздаг и министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР