Главният прокурор на Република България Иван Гешев и заместник главните

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев и заместник главните
Коментари Харесай

Иван Гешев пред евродепутати: Ние сме част от една и съща къща

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и заместител основните прокурори Даниела Машева, Десислава Пиронева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов организираха среща през днешния ден, 09.02.2023 година, с делегация от групата на Европейските реформатори и консерватори в Европейския парламент. Срещата се организира по самодейност на евродепутатите в Съдебната палата в гр. София.
Прочетете още
Обсъдени бяха настоящите провокации пред върховенството на правото в страните от Европейския съюз и сигурността в района в подтекста на войната в Украйна. Акцент в диалозите бе подложен върху напъните на българските правоохранителни органи за понижаване на миграционния напън и потребността от солидарни старания в опазването на външните граници на Европейски Съюз за противопоставяне на противозаконния трафик на хора и артикули. „ Ние сме част от една и съща къща. Няма по какъв начин проблемите в едната част на къщата да не основат заплаха за разпространяването им в цялата къща “, уточни Иван Гешев.

Главният прокурор изрази терзание за положението на правосъдната власт в България поради оказвания върху нея политически напън, което понижава капацитета на правоохранителните органи и попречва тяхното обикновено действие. Депутатите от групата на Европейските реформатори и консерватори поддържаха независимостта на българската прокуратура и показаха, че България не е единствената страна членка на Европейски Съюз, в която се вършат опити за политическо вмешателство в активността на правосъдните органи, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Представителите на Европейския парламент се интересуваха и от разкритите случаи на шпионаж в интерес на Русия и приветстваха напъните на Прокуратура на Република България по противопоставяне на зловредното съветско въздействие на територията на страната и в района. Главният прокурор Иван Гешев акцентира, че съветските хибридни офанзиви в България се демонстрират и под формата на хакерски атаки, политическо и медийно въздействие.

Ръководството на Прокуратурата на Република България удостовери готовността си за продължение на двустранния разговор с представители на Европейския парламент по въпроси, свързани с отстояването на върховенството на правото.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР