Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно
Коментари Харесай

Гешев представя в европарламента позицията на прокуратурата за съдебна реформа

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно посещаване в Европейския парламент в Брюксел, оповестиха от ведомството.

При срещите си с членове на Европейския парламент Иван Гешев ще разяснява провокациите пред върховенството на правото в подтекста на непозволения политически напън против независимостта на органите на правосъдната власт и упованията от третия годишен отчет на Европейската комисия по въпроса.

Иван Гешев ще показа и позицията на прокуратурата за цялостна правосъдна промяна, която да ограничи тежкия педантизъм на българския углавен развой, както и да докара до актуализиране на нормативната уредба, с оглед публичните действителности.
/* custom css */.tdi_2.td-a-rec{ text-align: center; }.tdi_2.td-element-style{ z-index: -1; }.tdi_2.td-a-rec-img{ text-align: left; }.tdi_2.td-a-rec-img img{ margin: 0 auto 0 0; }@media (max-width: 767px) {.tdi_2.td-a-rec-img { text-align: center; } }  ГЕРБ/СДС  ГЕРБ/СДС
Главният прокурор ще осведоми европейските парламентаристи за отрицателните последствия от закриването на органите на профилираното правораздаване у нас. Статистическите данни сочат, че единствено за интервал от девет месеца е установен спад с 50% на делата против проведени незаконни групи.

Друг акцент от диалозите на Иван Гешев в Европейския парламент ще бъде ангажираността на прокуратурата по противопоставяне на зловредното задгранично въздействие, засягащо ползите на Европейски Съюз и НАТО, изключително на фона на съветската военна експанзия в Украйна и директните последствия за сигурността в района.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР