Главният прокурор на Ню Йорк подал иск срещу Gemini Exchange

...
Главният прокурор на Ню Йорк подал иск срещу Gemini Exchange
Коментари Харесай

Съдят Genesis и Gemini за предполагаема измама в размер на $1 милиард

Главният прокурор на Ню Йорк подал иск против Gemini Exchange и Digital Currency Group (DCG), в който се твърди, че са направили машинация на стойност $1.1 милиарда.

Според прокурорът Gemini и притежаваната от DCG Genesis Global Capital са предложили стратегия за кредитиране през 2021 година, без да оповестят съответно обвързваните с нея опасности.

Твърди се, че Gemini е предоставила подвеждаща информация на вложителите по отношение на рисковете от заемите, отпуснати на трети страни като Alameda Research, което е довело до обилни загуби. Главният прокурор твърди още, че Genesis и Gemini са се пробвали да прикрият тези загуби.

Летиция Джеймс, основният прокурор, съобщи, че сдруженията са се възползвали от релативно едва контролирания темперамент на промишлеността на криптовалутите, като в последна сметка са предизвикали вреди на вложителите. Тя акцентира, че тези практики са включвали машинация посредством лъжливи обещания и се ангажира да преследва по-строги регулации.

Джеймс упрекна Genesis, че лъжливо е твърдяла, че постоянно одитира финансовото положение на своите кредитополучатели за Gemini. Щатът обаче не откри доказателства за осъществени одити за интервал от две години.

Освен това се твърди, че Genesis е прикрила същинското си финансово положение посредством запис на заповед на стойност $1.1 милиард. Gemini е упрекната, че не е предизвестила клиентите си за финансовите проблеми на Genesis, макар че е обмисляла евентуалното закриване на програмата Earn.

Съдебният иск цели да забрани на Gemini, Genesis и DCG да оферират капиталови услуги на територията на щата. Освен това Джеймс желае възобновяване на средствата на вложителите и освобождение от хипотетичните противозаконни облаги, осъществени от сдруженията.

Това правосъдно деяние идва в сложен миг за всички участващи страни, защото Gemini е изправена и пред обвинявания от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) за хипотетично предложение на Gemini Earn като нерегистрирана скъпа книга. Програмата Earn включваше складиране на средства от клиенти в Gemini, които по-късно бяха отпуснати на трети страни от Genesis, с цел да се обезпечи 8% годишна рентабилност.

По-рано тази година Genesis подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност заради срутва на няколко компании за криптовалути, в това число Three Arrows Capital и Voyager Digital, които ги оставиха в усложнение да възстановят заемите. Genesis също по този начин понесе загуби от над $100 милиона от Babel Finance.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР