Главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Карим Кан посети

...
Главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Карим Кан посети
Коментари Харесай

Прокурор от Хага разследва на място убийствата в Буча

Главният прокурор на Международния углавен съд (МНС) Карим Кан посети украинския град Буча и се срещна на място със почналите криминологични експертизи на всички открити досега жертви, заяви Анадолската осведомителна организация.

Визитата му е част от следствието на МНС за осъществяване на хипотетични военни закононарушения по време на спора в Украйна. Делото е формирано на 2 март – седмица след нахлуването на Русия в Украйна. Карим Кан се срещна и с обвинител №1 на страната Ирина Венедиктова в Киев.

„ Украйна е място на престъпление. Ние сме тук, тъй като имаме рационални учредения да считаме, че се правят закононарушения, които са под юрисдикцията на МНС. Трябва да пробием мъглата на войната, с цел да стигнем до истината “, съобщи Кан пред публицисти в Буча, където след отдръпването на съветските войски бяха открити ужасяващи гледки на улици, осеяни с трупове на избити цивилни жители и всеобщи гробове на няколко места в градчето.

Международният углавен съд преглежда каузи, свързани с геноцид, военни закононарушения, закононарушения против човечеството и закононарушения на „ експанзия “.

В изявление пред CNN Карим Кан съобщи, че една от главните цели на следствието е да отсее лъжата от истина.

„ Ние не работим в интерес на Украйна и против Русия или в интерес на Русия и срещу Украйна, а в интерес на човечеството “, сподели той.

Всеки би трябвало да „ работи с отговорност “ отбелязва Кан във връзка кой би могъл да бъде съден за военни закононарушения. По думите му може да бъде разследван всеки обособен човек, който е взел участие в осъществяването на военно закононарушение. „ Заповедите на висшестоящите не са отбрана, те не оправдават офанзивите против цивилни обекти, деца и дами “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР