Главният прокурор на Кентъки съобщи, че ще публикува записите от

...
Главният прокурор на Кентъки съобщи, че ще публикува записите от
Коментари Харесай

Разкриват записите от заседанията на голямото жури по случая с Бреона Тейлър

Главният прокурор на Кентъки заяви, че ще разгласява записите от съвещанията на огромното жури по случая с Бреона Тейлър , откакто арбитър подреди да бъдат импортирани в съда до сряда на обяд. Решението е взето след искане на анонимно жури записите да станат обществени , написа " Гардиън ".
 Протести след присъдите за убийството на Бреона Тейлър
Протести след присъдите за убийството на Бреона Тейлър

Чернокожите не са удовлетворени от решението на съда

Прокурорът Даниел Камерън излезе със известие, в което отбелязва, че огромното жури е скришен орган, само че наподобява, че общественият интерес в този случай няма да разреши това да се случи . Камерън служи и като специфичен прокурор в тази ситуация с убитата Тейлър. Той отбелязва в известието, че специфичният прокурор има етичното обвързване да не разгласява записите от съвещанията на огромното жури и остават зад убеждението си, че сходно издание може да попречва течащото федерално следствие и да окаже въздействие върху журито. Но основният прокурор дава обещание да извърши правосъдната заповед и в сряда да предадат материалите.

Анонимен член на журито изиска да се разгласяват стенограмите от правосъдния развой против тримата служители на реда , които са упреквани за убийството на Бреона Тейлър. Анонимният член е декларирал, че правосъдните документи от закритите съвещания би трябвало да бъдат оповестени и че членовете на журито би трябвало да могат да приказват обществено по случая.
 Обвиниха служител на реда за гибелта на Бреона Тейлър
Обвиниха служител на реда за гибелта на Бреона Тейлър

Но обвиняване в ликвидиране няма към този момент

Решението на огромното жури да не бъдат повдигнати обвинявания на нито един от служителите на реда за убийството на Тейлър докара до митинги в Кентъки и Съединени американски щати. Срещу един служител на реда са повдигнати

Миналата седмица породиха митинги в Луисвил, Кентъки, след оповестяването на дълго чакано правосъдно решение дали забърканите в убийството на Тейлър служители на реда ще бъдат осъдени .

Убийството е осъществено в жилището на Тейлър на 13 март 2020 година от бели служители на реда, които са получили заповед да претърсят жилището. Приятелят на Тейлър е разкрил огън по служителите на реда, които са отвърнали, откакто той помислил, че са крадци. Според очевидци чиновниците на реда не са се легитимирали. Полицаите са произвели 20 изстрела. Тейлър е убита с пет патрона. Операцията е била поради опиати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР