Главният прокурор на България Иван Гешев се срещна с генералния

...
Главният прокурор на България Иван Гешев се срещна с генералния
Коментари Харесай

Гешев: Случаите, по които работихме с Интерпол, са вече в съдебна фаза

Главният прокурор на България Иван Гешев се срещна с генералния секретар на Интерпол Юрген Щок, който е на посещаване в София по случай 30-годишнината от подновяването на участието на страната ни в интернационалната организация. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Юрген Щок поздрави Иван Гешев за избирането му за основен прокурор и изрази задоволство от обстоятелството, че отпред на българската прокуратура застава човек, който е осведомен с работата на терен и схваща естеството на действие на цялата правоохранителна система.

По време на срещата основният прокурор Иван Гешев съобщи, че с помощта на положителната взаимна работа сред Прокуратурата и Интерпол, са издирени обвинени и подсъдими лица по значими за България каузи. „ Случаите, по които работихме с Интерпол, са към този момент в правосъдна фаза “, добави Иван Гешев.
" Ние действаме по правила, за разлика от тези, които нарушават законите. Затова би трябвало да подобрим съдействието сред всички институции вътре и отвън България в битката против престъпността “, сподели още основният прокурор.

„ България е страна за образец с сполучливото си взаимоотношение сред правоохранителните си органи и съдействието с Интерпол “, съобщи на собствен ред генералния секретар на Интерпол. „ Ние строим мостове сред полицейските и проверяващите органи в 194 страни “, сподели още Юрген Щок.-->

В хода на диалозите участниците в срещата се сплотиха към мнението, че е от първостепенно значение навременната обмяна на данни сред всички правоохранителни органи с оглед съответното противопоставяне на закононарушения като тероризъм, проведена престъпност и киберпрестъпления.
 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР