Главният прокурор на България Иван Гешев също се е тествал

...
Главният прокурор на България Иван Гешев също се е тествал
Коментари Харесай

Тестваха Иван Гешев за COVID-19, резултатът е...

Главният прокурор на България Иван Гешев също се е тествал за ковид. Това разкри самият той в ефира на БНР.

Аз се изследвах един път преди 2-3 седмици. Засега не съм болен ", призна той.

"През тази пандемия ще минем всички по един или различен метод. Въпросът е това да не стане вкупом, в един миг и да се претрупа здравната ни система ", съобщи Гешев.

"Ние не сме в таргет групата за проучвания. Нямаме публични данни за инфектирани чиновници и магистрати, само че допускам, че може да има сътрудници, които ще се окажат, че имат проблеми ", съобщи той.

На въпрос дали магистратите ще замразят заплатите си в символ на съпричастност към българите, които остават без приходи поради изключителното състояние и пандемията:

"Това е въпрос, който ще реши Висш съдебен съвет и допускам, че ще бъде обсъждан през идващите седмици и месеци. За мен е ясно, че сега сме в съвсем военно състояние. Едно такова състояние постанова изключителни ограничения, които не може да са единствено за едни, а би трябвало да са за всички ", счита обвинител номер 1.

"Искам да кажа и нещо позитивно в тези сложни времена. Тази рецесия е опция да излезем по-обединени, не съм виждал такова нещо в последните 30 години. Благодаря на всички за даренията, и на сътрудниците също. От тази рецесия може би ще излезем по-силни и по-добри ", оптимистичен е той.

Гешев проговори и за акциите против спекулата в страната:

"Нашата интензивност е в деяние против спекулата. Това не е изобретение – по същия метод работят съвсем всички прокуратури в Европа. Така на централно равнище работи и американската прокуратура ", поде той.

"Вървят големи и доста съществени инспекции в цялата страна. Има и инспекции за цените на бензина. Данъчните хранилища би трябвало да се ревизират, където се съхранява алкохол, тъй като има данни, че се задържат над 4 млн. тона алкохол, което води до скок на цената на дезинфектантите ", призна Гешев.

"Ние се бяхме подготвили за изключително състояние, още преди да бъде въведено ", съобщи прокурорът.

"В прокуратурата не сме въвели хоум офис, само че сме въвели графици, с цел да понижим риска за здравето на магистратите и да предотвратим това прокуратурата да спре да действа ", приключи Гешев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР