Главният прокурор коментира пред 24 часа окончателната присъда от 6

...
Главният прокурор коментира пред 24 часа окончателната присъда от 6
Коментари Харесай

Иван Гешев за присъдите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова, Петко Дюлгеров: Сега всички, осъществили безпрецедентен и безогледен политически, медиен и всякакъв натиск върху прокуратурата, КПКОНПИ и всички органи на реда, ще мълчат гузно

Главният прокурор разяснява пред " 24 часа ” окончателната присъда от 6 години затвор за корупция на някогашната кметица на столичния квартал " Младост ".
 
Много или малко са 6 години затвор за някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева. " 24 часа " зададе този въпрос на основния прокурор Иван Гешев откакто през днешния ден стана ясно, че Върховният касационен съд е осъдил дефинитивно Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров за корупция – искане и приемане на рушвет в размер на 75 000 евро.
 
Те са наказани дейно, надлежно на 6 години, 5 години и 4 години. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. Тримата бяха арестувани в центъра на София на 17 април 2018 година като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха конфискувани авансово белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен бизнесмен Александър Ваклин. 
 
Разследването беше едно от първите, които Специализираната прокуратура организира по линия на противодействието на корупцията взаимно с КПКОНПИ. А последователи на Иванчева проведоха митинги. По това време началник на спецобвинението беше актуалният основен прокурор Иван Гешев. Ето какво сподели той през днешния ден:
 
Ще разясня поради сътрудниците прокурори и следователи. Заради сътрудниците от КПКОНПИ и всички, които работиха по тази случай. За достойнството на тях, на техните фамилии и институциите които представляваме.
 
Въпреки че още веднъж е по-лесно да не се приказва и да не се прави нищо. Този случай е неповторим в доста свои особености, в това число даже и в европейски проект. И освен заради размера на подкупа, за който е постановена присъдата.

Най-вече тъй като на личен, невиждан и необмислен политически, медиен и всевъзможен напън бяха подложени доста магистрати, в това число и аз. Защото и това беше употребявано да бъдат закрити профилираната прокуратура и съд. А бяха закрити, тъкмо тъй като работеха, както виждате.
 
Защото те станаха рискови и може би с цел да няма повече такива случаи. Сега всички, които по подобен метод нанесоха непоправими вреди на правораздаването, на върховенството на закона и на хората в България, ще мълчат гузно.
 
Ще се пробват да се не помни това, което направиха и цената, която заплащат българските жители поради тях. Цена, изразяваща се в растяща престъпност, засягаща всеки един от нас. И по тази причина е безсмислено да им споделям каквото и да е. Ще кажа на съда, който единствен дава правдивост.
 
Ще кажа на сътрудниците и приятелите си: Благодаря ви, сътрудници! Ще кажа и на хората. Ние ще продължим поради тях и всички, които живеят в България. Каквато и да ни коства " - съобщи Гешев.
Източник: " 24 часа "
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР