Главният прокурор изпрати писма до служебния вътрешен министър и до

...
Главният прокурор изпрати писма до служебния вътрешен министър и до
Коментари Харесай

Иван Гешев предложи създаване на междуведомствено звено за изборите

Главният прокурор изпрати писма до служебния вътрешен министър и до ръководителя на ДАНС за основаване на Национално междуведомствено звено по отношение на идните парламентарни избори. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Създаването на звеното цели да се усъвършенства взаимоотношението и координацията сред институциите за законосъобразно осъществяване на изборите и за гарантиране на политическите права на жителите. През годините работата му е посочила положителни резултати и практики.

Националното междуведомствено звено следва да работи от деня на разкриване на предизборната акция и да завърши своята работа 30 дни след формалното оповестяване от ЦИК на окончателните изборни резултати.

В навечерието на идните парламентарни избори е от извънредно значение да бъде обезпечена честността и прозрачността на изборния развой. Затова способените институции, според законовите им отговорности и пълномощия, следва да положат оптимални старания за отбрана на политическите права на българските жители.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР