Главният прокурор Иван Гешев заяви, че не се притеснява от

...
Главният прокурор Иван Гешев заяви, че не се притеснява от
Коментари Харесай

Гешев не се чувства притеснен от визитата на Кьовеши

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че не се тормози от визитата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши. " Притеснява ме единствено едно – непрекъснатото нарушение на правилото на господство на закона и правилото на разделянето на управляващите от българските политици. Не виждам допирна точка сред българската и европейската прокуратура ", сподели Гешев пред кореспонденти в Народното събрание преди заседанието на правната комисията.

Днес (16 март) Кьовеши ще беседва в Министерския съвет с премиера Кирил Петков. Тя е в България по покана на Петков, а измежду тематиките на диалог са целите на държавното управление за битка с корупцията и за правосъдна промяна, както и взаимоотношението сред двете институции. Срещата на европейския основен прокурор с българския обвинител номер едно ще се организира в четвъртък. 

По думите на Гешев " войната ", която изпълнителната власт води против прокуратурата, води до взрив на престъпността и връщане на равнища отпреди приемането ни в Европейския съюз.  Според него щом политиците са недоволни от работата на прокуратурата, значи тя си прави добре работата. Главният прокурор обяви, че ще изпрати писмени предложения към правосъдния министър Надежда Йорданова и към съпредседателя на " Демократична България "  Христо Иванов обществено да обсъдят причините на страните по отношение на законопроекта за закриването на профилираното правораздаване. По думите на Гешев закриването на спецправосъдието не е правосъдна промяна, а юридическа злополука. Той отново разкритикува и решението за намаляването на бюджета на прокуратурата с 20 млн. лв., които бяха пренасочени към Българска академия на науките. Според него това е политически напън.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР