Главният прокурор Иван Гешев внесе във вторник в Народното събрание

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе във вторник в Народното събрание
Коментари Харесай

Гешев внесе в парламента протокол за иззети документи и устройства по Барселонагейт


Главният прокурор Иван Гешев внесе във вторник в Народното събрание спомагателни материали, свързани с следствието на пране на пари, познато като “Барселонагейт ”, по което на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Става въпрос за протокол от претършуване и изземване на документи и електронни устройства. Освен него, в Народното събрание са импортирани още информация от столичната полиция за издирвателни мероприятия, както и молба за правна помощ до Турция, заяви прокуратурата.

Разследването “Барселонагейт ” е обвързвано с така наречен, която е обект на инспекция за възможна скица за пране на пари, по която испанските управляващи подозират връзка с Борисов. То се бави към този момент 3 години.

Малко по-рано държавното обвиняване заяви, че до Гешев е отправено предложение да изиска имунитета и на съпредседателя на “Продължаваме смяната ” (ПП). Това се случва в деня, в който Народното събрание гласоподава препоръчаното от Николай Денков от Политическа партия държавно управление с поддръжката на ГЕРБ-СДС.

Прокуратурата се засилва по няколко следствия, откакто преди седмици претендентът за министър председател с първия мандат от ГЕРБ Мария Габриел сподели, че ще изиска оставката на Гешев, а Движение за права и свободи я поддържа.

Впоследствие във Висш съдебен съвет стартира на основния прокурор, а Народното събрание одобри механизъм за неговото следствие и понижи минималния брой на гласовете, в които може да бъде уволнен - на 13, вместо досегашните 17 гласа. Преди ден Гешев нападна тези законови промени.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР