Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-то Народно

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-то Народно
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на двама депутати от „Възраждане“ заради побой

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-то Народно заседание искане за събаряне на имунитета на двама депутати от Възраждане – Ангел Георгиев и Веселин Вешев, оповестиха от прокуратурата.

Инициалите в прессъобщението на двамата народни представители са В.В. и А.Г., като отговорят точно на Георгиев и Вешев.

Срещу двамата има импортиран обвинителен акт в Софийски областен съд  за осъществени от всеки един от тях закононарушения – нанасяне на телесни повреди и опозиция против орган на властта.

С определение от 9 декември 2021 година на съда наказателното произвеждане по делото е спряно, защото Георгиев е определен за депутат в 47-то Народно заседание, а Вешев е определен за общински консултант (във Варна – бел.ред.).

С определение от 16 август 2022 година на същия правосъден състав наказателното произвеждане по делото не е обновено.

Мотивите на съда са, че въпреки след разформироване на 47-то Народно заседание на 2 август за Георгиев да е отпаднало основанието за прекъсване на наказателното произвеждане, то за Вешев не е, защото към този миг към момента се явява лице с имунитет, а за изясняване на фактическата конюнктура и вярното разглеждане на делото, би трябвало да се гледа с присъединяване на двамата подсъдими.

Двамата са с имунитет, откакто са определени за депутати на последните парламентарни избори.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР