Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на двама депутати от Възраждане заради побои

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народните представители В.В. и А.Г. по предложение на Софийската районна прокуратура.

По информация на NOVA става дума за Ангел Георгиев и Веселин Вешев от парламентарната група на „ Възраждане ”. Срещу двамата има повдигнати обвинявания за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди на служител на реда по време на митинг пред Министерство на регионалното развитие през 2020 година

С определение от 09.12.2021 година на СРС, наказателното произвеждане по делото е спряно, защото А.Г. е определен за депутат в 47-ото Народно заседание, а В.В. е определен за общински консултант.

С определение от 16.08.2022 година на същия правосъден състав наказателното произвеждане по делото не е обновено. Мотивите на съда са, че въпреки след разформироване на 47-ото Народно заседание на 02.08.2022 година за А.Г. да е отпаднало основанието за прекъсване на наказателното произвеждане, то за В.В. не е отпаднало, защото към този миг към момента се явява лице с имунитет, а за изясняване на фактическата конюнктура и вярното разглеждане на делото, същото следва да се гледа с присъединяване на двамата подсъдими.

С решение на ЦИК двамата са оповестени за народни представители и след полагане на клетва се явяват лица с имунитет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР