Главният прокурор Иван Гешев влезе“ в дебата в парламента за

...
Главният прокурор Иван Гешев влезе“ в дебата в парламента за
Коментари Харесай

Гешев влезе в дебата за кабинета

Главният прокурор Иван Гешев „ влезе “ в дебата в Народното събрание за съставянето на постоянния кабинет, въпреки и ротационен, сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Какво се случи? Депутатът от ПГ на ГЕРБ Любен Дилов-син разгласи от трибуната на Народното събрание, че „ един диалог с Гешев “ е трансформирал решението на председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за присъединяване на левицата в ръководството с първия мандат – този на ГЕРБ.

Така Дилов удостовери новината на Lupa.bg отпреди няколко седмици, че да, в реалност в хода на договарянията за държавно управление, са водени диалози с Нинова от страна на работната група на ГЕРБ, а може би даже и Бойко Борисов, само че тя отказала от боязън, че също може да попадне под залповете на прокуратурата – поради оръжейните покупко-продажби, сключвани по времето, когато тя бе министър на стопанската система и промишлеността в кабинета на Кирил Петков.

Думите на Дилов провокираха бурна реакция в пленарната зала. И постановиха повече от 5-минутно персонално пояснение от страна на Нинова, която не отхвърли казаното от депутата от ПГ на ГЕРБ. Но съобщи самоуверено, че точно Българска социалистическа партия била единствената, в чиито редици прокуратурата е влизала в опит да извърши „ вътрешнопартиен прелом “.

Защото таман на нея обвиняването е желало да връчва призовки на нейни сътрудници, викало я е на разпит и е изисквало документите от съвещанията на управителните червени органи за метода, по който се е стигнало до изключването на ексдепутата и член на Столетницата Кирил Добрев, стигнало до Върховен касационен съд.

„ Такова нещо да ви се е случвало? Не.

Защото до момента Гешев ви пазеше и вие го употребявахте против политическия конкурент. А нещо сред вас се обърка, вие си знаете какво.

И в този момент Гешев води интервенция „ Чисти ръце “. А вие – посредством противоконституцонни закони – се пробвате да я ограничите. Тези, които той ви пазеше, в този момент тръгнахте против него, тъй като реши да разкрие цялата истина за вас. Ние го насърчаваме за това “, изригна Нинова против ГЕРБ.

И предизвести, че „ бащата на хаоса “, като засяга съответно президента Румен Радев, е получил нови причини да продължи да реализира дейностите си, в това число против Българска социалистическа партия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР