Главният прокурор Иван Гешев вече лично е получил препис от

...
Главният прокурор Иван Гешев вече лично е получил препис от
Коментари Харесай

Гешев вече се е запознал с предложението за отстраняването му

Главният прокурор Иван Гешев към този момент персонално е получил дубликат от предлагането за отстраняването му. От през днешния ден стартира 7-дневния период, в който може да изрази мнение, в това число и да възрази.


След това в тридневен период Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) би трябвало да се събере и да реши дали това искане е възможно, съобщи бТВ. И едвам тогава - на ново съвещание, да прегледа отстраняването на Иван Гешев всъщност.

Министерството на правораздаването е осигурило защита на зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов. Вчера той я изиска с аргумента, че се опасява за живота си, откакто основният прокурор Иван Геше разгласи, че е допустимо Сарафов да стои зад офанзивите против него.

Етичната комисия към Висш съдебен съвет би трябвало да изрази мнение по оставката на зам.-директора на Национална следствена служба Ясен Тодоров, поискана от Сарафов. Засега такава точка не е включена в дневния ред на Висшия правосъден съвет (ВСС) за на следващия ден, само че е допустимо да бъде добавена и изключително.

Все още няма подадено искане за оставката на Сарафов. Главният прокурор разгласи през вчерашния ден, че ще изиска отстраняването му. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР