Главният прокурор Иван Гешев сподели в своя профил в Туитър

...
Главният прокурор Иван Гешев сподели в своя профил в Туитър
Коментари Харесай

Гешев за делото Сарафово: Съдът и прокуратура направиха възможното да има справедливост

Главният прокурор Иван Гешев показа в своя профил в Туитър коментар за доживотните присъди на двамата атентатори от Сарафово, които бяха прочетени през днешния ден от състав на Специализирания углавен съд.

" Доживотни присъди без право на подмяна за обвързваните с " Хизбула " подсъдими, взели участие в терористичния акт в Сарафово. Българският съд и прокуратура направиха вероятното, с цел да се получи правдивост за починалите петима жители на Държавата Израел и българина Мустафа Кьосов ", написа Гешев.
https://twitter.com/IvanGeshevPG?s=20
По-рано през днешния ден петчленен състав на съда постанови най-тежката присъда за двамата упрекнати атентатори. Наказанието обаче беше оповестено задочно, защото Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан са в неопределеност и от години са оповестени за търсене от Интерпол.

Отделно двамата бяха наказани и на 10 години затвор за потреблението на подправени шофьорски книжки у нас.

Двамата упрекнати от ливански генезис, като Фарах е с австралийски паспорт, а Хасан - с канадски.

Съдът ги призна за отговорни, че са помогнали на причинителя на терористичния акт - алжирският жител Мохамед Хасан Ел Хюсеин, който почина при гърмежа.

Магистратите постановиха още подсъдимите да изплатят обезщетение на потърпевшите от атентата и околните на починалите, като общата стойност на неимуществени вреди е над 100 млн. лв..

" Кръвнината " е рекордна за България, като за обособените случаи сумите са 3, 6 и 10 млн.

На 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи на летище " Сарафово " в Бургас стана обект на терористична офанзива. При гърмежа починаха петима израелски жители, водачът на рейса - Мустафа Кьосов, и причинителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР