Главният прокурор Иван Гешев ще трябва да отговаря в Европейския

...
Главният прокурор Иван Гешев ще трябва да отговаря в Европейския
Коментари Харесай

Евродепутати питат Гешев за Барселонагейт, златните кюлчета и Хемус

Главният прокурор Иван Гешев ще би трябвало да дава отговор в Европейския парламент за следствия на кавги, по които прокуратурата от години мълчи. Заедно с премиера Кирил Петков и министри от кабинета той е на чуване пред членове на комисията LIBE.

Един от заложените на Гешев въпроси е за следствието " Барселонагейт ". Подозренията са, че някогашният министър председател Бойко Борисов е забъркан в пране на пари поради покупка на първокласна къща за някогашната манекенка Борислава Йовчева. Това не е първият път, в който комисията се интересува от това следствие. В края на предходната година евродепутати имаха среща с Гешев у нас и му бяха задали въпроси по същата тематика. Той бе дал отговор, че без разрешението на наблюдаващия прокурор.

Друг въпрос към Гешев е за следствието за златните кюлчета, снимани в чекмеджето на Борисов. Кадрите от спалнята му са от известни от доста време, само че все пак от страна на прокуратурата няма съвсем никакви дейности. Бившият министър председател твърди, че фотосите са режисирани и направени от една " прелестна госпожа ", която назовава " Мата Хари ", само че отхвърля да разкрие самоличността ѝ. На последния си разпит в Министерство на вътрешните работи кой е създателят на фотосите.

Скандалът с автомагистрала " Хемус " също е в дневния ред на евродепутатите. Министерство на вътрешните работи твърди, че най-малко 53 млн. лева са изчезнали, откакто са били трансферирани на компании, притежавани от клошари. По това прокуратурата показва тотално отвращение за следствие като даже се оплака от напън от страна на полицията, а трима прокурори оповестиха, че се отхвърлят от делото. Скандалът пристигна след отвод на прокуратурата да обещае на единствения обвинен. В момента той е в ареста.

Вместо това като очевидец бе привикан вътрешният министър Бойко Рашков. пари са се прибирали в ГЕРБ. В отговор от партията му заяведоха дело за 100 хиляди лева

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР