Главният прокурор Иван Гешев ще приеме в 11 ч. във

...
Главният прокурор Иван Гешев ще приеме в 11 ч. във
Коментари Харесай

Горещи следи разплитат мистерията с изчезналия дупничанин Янек

Главният прокурор Иван Гешев ще одобри в 11 ч. във вторник в кабинета си брата на изчезналия Янек Миланов от Дупница. След 24 дни безрезултатно търсене Марио Миланов ще изиска подпомагане от обвинител №1 за продължение на търсенето и ще му даде информация, изпратена до него от десетки поданици на Дупница и региона, написа „ ”.

Янек, който живее във Франция, изчезна на 31 юли след среща с телохранителя на Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Охранителят ревнувал жена си Петя, с която Миланов имал мимолетна връзка преди 2 години.

Повече от седмица полицията не разгласи обществено Янек за търсене и се задоволи единствено с разпити на Каплата. Той не отричал, че се имали среща и е взел Янек с колата си, само че твърдял, че след това го е върнал на същото място.

Едва, откакто роднините на Янек и медиите подвигнаха звук, стартира дело за похищение, локалното РПУ се раздвижи. Автомобилът на Капланов бе конфискуван за експертиза, чиито резултатите се чакат тази седмица от Института по криминалистика и криминология. По информация на изданието, са открити следи, които могат да уличат Каплата.

Предстои той да бъде разпитан на детектор на лъжата, което до момента не е сторено.

Хората от Дупница настояват, че макар че Братя Галеви от години не са в страната, страхът от мутрите продължава да витае в града. Те допускат, че Каплата, който се усеща безнаказан и до момента движи бизнеса им. Някои са безапелационни, че над него има чадър от локални прокурори и служители на реда. Дупничани още имат вяра, че Янек ще бъде открит жив, въпреки че вярата стартира да угасва.

Два следващи дни водолазали претърсваха язовир Дяково, с цел да търсят тялото на изчезналия, само че без триумф. Местни се тормозят, че в случай че Каплата бъде притиснат, той може, както босовете си Братя Галеви, да изчезне в чужбина.

По информация на „ Труд”, в разплитането на случая са се присъединили криминалисти от Главна дирекция „ Национална полиция” и се работи непрекъснато. Изпуснати са обаче първите дни, които съгласно експерти, са изключително значими за сходно следствие.

Случайно другарство
Фаталната Петя пишела във фейсбук


Жената на Каплата - Петя Николова, поради която Янек се е видял с телохранителя във съдбовната нощ, е живеела в прилежащ блок.



Двамата с Миланов се срещнали през 2017 година, когато той се върнал от Франция за отпуската си в Дупница. Срещнали се няколко пъти, само че всичко завършило още тогава с отпътуването на Янек. Според околните му обаче Петя траяла да го търси и да му написа във фейсбук. Много е евентуално Каплата да е видял постовете є, това да го е вбесило и да е желал пояснения от Янек.

В обществените мрежи
Въпроси от групата „ Къде е Янек?”

Една жена от Дупница зададе през вчерашния ден голям брой въпроси в групата във фейсбук „ Къде е Янек?”, които към този момент нямат отговор. Ето част от тях: „ Къде е Васил Капланов - Каплата? Къде е Петя Николова - тя разпитана ли е в Министерство на вътрешните работи (защото очеВадно е директно обвързвана със протичащото се)?

Къде е Главен контрольор Борислав Динев в лицето на РПУ и Министерство на вътрешните работи в град Дупница? Къде е инж. Методи Чимев като кмет? Защо не излязат с една конференция за утешение на обществото, че не се разхожда рисков индивид, че сме Европейска страна и да ни уверят, че това действие няма да остане безнаказано?”, пита в обществените мрежи дупничанката с потребителско име Мимс Иванова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР