Главният прокурор Иван Гешев ще посети Европейския парламент/ЕП/ в Брюксел

...
Главният прокурор Иван Гешев ще посети Европейския парламент/ЕП/ в Брюксел
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев ще посети Европейския парламент в Брюксел

Главният прокурор Иван Гешев ще посети Европейския парламент/ЕП/ в Брюксел тази седмица и ще организира срещи с представители на няколко комисии и членове на разнообразни политически групи на Европарламента, оповестява Епицентър.

Посещението на основния прокурор става броени дни след разкритията за готвен скрит план за дискредитиране и елиминиране на самия Иван Гешев, както и за премахване и на други магистрати и полицейски началници.

Прокуратурта твърди, че създатели на заговора са олигарси, прочут престъпен необут от Прехода, водещи политически партии и публицисти. В презентацията, показана от държавното обвиняване предишния четвъртък, съдържаща записи на телефонни диалози, имаше и подобен, в който Красимир Каменов, по-известен с прякора си „ Къро “, споделя на негов доближен, че са подготвили сигнал от евродепутат против Гешев.

Очаква се основният прокурор да повдигне пред евродепутатите въпроса за политическите офанзиви против правосъдната власт и персоналния напън за неговото премахване.

Става дума за законопроекта за смяна на Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, препоръчан от служебния правосъден министър Крум Зарков, предусещащ улеснена процедура за следствие и премахване на основния прокурор, което опонира на Конституцията и нарушава един от главните правила на Европейския съюз – върховенството на правото. Миналата седмица основният прокурор задочно попита министър Зарков – кой е създател на законопроекта и дали той не е писан отвън правосъдното министерство.

Български евродепутати чакат в белгийската столица основният прокурор да повдигне тематиката и за зловредното съветско въздействие в България и района. Още повече, че тематиката бе водеща при визитата на Иван Гешев във Вашингтон в края на януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР