Главният прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан от депутатите днес

...
Главният прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан от депутатите днес
Коментари Харесай

Главният прокурор, премиерът и вицепремиерът трябва да говорят пред парламента

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан от депутатите през днешния ден (29 юли), като би трябвало да даде информация за работата на, което реализира персоналната му защита.

Предложението това да бъде направено беше на депутатите от „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, а в зала бе утвърдено със 187 гласа „ за “, 6 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “.
 Цветеслава Гълъбова описа приказка за Ежко Бежко, кофата и каскета Цветеслава Гълъбова описа приказка за Ежко Бежко, кофата и каскета
" Вървял си Ежко из полето, радостно си свирукал и се спирал да си приказва с други животинки. Тук-там и по някоя фотография си правел, та да ви...

Освен чуването, основният прокурор ще би трябвало да внесе в Народното събрание и отчет за използване на Закона за отбрана на лицата, застрашени по отношение на наказателно произвеждане или по този начин наречените предпазени очевидци, за интервала 1 януари 2020 година – 30 юни 2021 година, показва БГНЕС Срещу Бюрото бяха отправени рецензии, че за посочения интервал не пазило нито един очевидец, макар че е разходвало обилни средства, а само е осигурявало персоналната защита на Иван Гешев.

През 2020 година чиновници на Бюрото за отбрана участваха и в акцията в постройката на президентството, която беше един от мотивите за започване на миналогодишните митинги.

Освен това, министър председател Стефан Янев, дружно с вицепремиер и министър от ръководеното от него служебно държавно управление ще бъдат изслушвани в Народното събрание. Това би трябвало да стане преди чуването на Гешев.

Янев би трябвало да даде информация пред депутатите за завареното от служебното държавно управление финансово и икономическо положение на страната. Веднага след него в пленарната зала ще приказва вицепремиерът. Неговото чуване е по тематиката за, измененията, направени от служебния кабинет в него и готовността за внасянето му в Европейската комисия. Българската банка за развиване (ББР), нейното положение и тактика за бъдещето с съществена задача да оказва помощ на дребните и междинни предприятия – това е тематиката, поради която в пленарната зала е извикан министърът на стопанската система Кирил Петков.
 Кирил Петков: Много съм горделив с Плана за възобновяване Кирил Петков: Много съм горделив с Плана за възобновяване
" Надявам се Народно събрание да излъчи устойчиво държавно управление. Нагласата ми за оставащите дни е да забележим какво можем да свършим още като държавно управление....

Веднага по-късно депутатите ще преминат към чуване на ръководителя и членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Комисарите ще би трябвало да обосноват одобряването на бизнес проектите на ВиК операторите и формиране на цените посредством метода " горна граница на цени " за регулаторния интервал 2022 – 2026 година, които на процедура ще доведат до повишението на сметките за вода на потребителите.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР