Главният прокурор Иван Гешев се срещна с главния прокурор на

...
Главният прокурор Иван Гешев се срещна с главния прокурор на
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Република Албания Олсиан Чела

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с основния прокурор на Република Албания Олсиан Чела в Съдебната палата в гр. София.

В хода на диалозите двете страни разискаха въпроси от съвместен интерес, битката с проведената престъпност, съдействието и взаимоотношение на двете прокуратури по наказателноправни въпроси, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Между прокуратурата на Република България и прокуратурата на Република Албания през 2018 година бе подписан Меморандум за съгласие и съдействие, предусещащ взаимоотношение в региона на интернационалната правна помощ и продан на информация.

Главният прокурор на Република Албания е в София по отношение на провеждането на „ Втория работен конгрес на основните прокурори на балканските страни”, който тази година е под надпис „ Ролята на прокуратурата за одобряване на върховенството на закона”.

Първият организационен конгрес се организира през 2019 година в Измир, Република Турция и съставлява самодейност за стимулиране на съдействие и взаимоотношение сред прокуратурите на Балканските страни посредством провеждането на регулярни срещи и продан на положителни практики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР