Главният прокурор Иван Гешев се надява процедурата по избор на

...
Главният прокурор Иван Гешев се надява процедурата по избор на
Коментари Харесай

Иван Гешев се надява изборът на председател на ВКС да не пожълтее

Главният прокурор Иван Гешев се надява процедурата по желание на нов ръководител на Върховен касационен съд във Висш съдебен съвет да не стане като избора на основен прокурор - с жълт нюанс. Пред публицисти обвинител номер едно съобщи, че не е осведомен с декларацията, прочетена в Народното събрание, в която се желае оставката му - по това време бил пътувал към Висшия правосъден съвет, където стартира чуването на единствения претендент за поста във Върховен касационен съд. Припомняме и че самото управление на прокуратурата излезе с позиция минути след прочитането на декларацията от страна на Андрей Гюров.

Днес не е денят да обсъждаме политика и още повече спешен пиар. Важният ден и значимото събитие през днешния ден е идната процедура за избора на ръководител на Върховен касационен съд. Дали ще има избор, дали няма да има сполучлив избор, по-важно е процедурата да протече професионално и при съблюдаване на закона, настоя Гешев, който пожела триумф на Галина Захарова.

Той е сигурен, че магистратите от Висш съдебен съвет ще проявят най-много почитание към себе си и институцията и няма да разрешат опити процедурата да се придобие жълт нюанс . Ако не почитаме сами себе си, правосъдната власт и институцията на Висш съдебен съвет, няма да се почитат и всички други, в това число и българските политици, сподели още Гешев.
 Прокуратурата се възмути от желанията на обединението
Прокуратурата се възмути от желанията на обединението

Пряка интервенция, нарушение на разделянето на управляващите и отклонение на публичното внимание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР