Главният прокурор Иван Гешев също изрази своята съпричастност с украинския

...
Главният прокурор Иван Гешев също изрази своята съпричастност с украинския
Коментари Харесай

Иван Гешев: Съпричастен съм към украинския народ!

Главният прокурор Иван Гешев също изрази своята съпричастност с украинския народ и подготвеност за помощ в мирното решение на военния спор в Украйна. Това стана ясно от обява на Пресцентъра на Прокуратурата във Facebook за извършен телефонен диалог сред Иван Гешев и украинския основен прокурор Ирина Венедиктова.

 “Като означи, че суверенитетът и независимостта на Украйна в интернационално приетите й граници е реалност, който би трябвало да бъде тачен, основният прокурор Иван Гешев изрази готовността на българската прокуратура да спомага по разрешаване на въпроси, зародили в спешната обстановка, съгласно правилата на интернационалното право, в това число като реализира всички нужни дейности от нейна подготвеност, свързани с използване на глобите, наложени по отношение на съветската страна и обособени нейни жители ”, означи още Иван Гешев.

Главният прокурор на Украйна, Ирина Венедиктова, персонално е поискала осъществяване на телефонния диалог с българския обвинител № 1. Пресслужбата на Прокуратурата акцентира готовността на основния прокурор за взаимопомощ, прилагайки своите пълномощия в отбрана интернационалното право. В допълнение се уточни, че “Иван Гешев удостовери и изразената при визитата му в Киев в края на 2021 година поддръжка за украинската прокуратура в задачата им за отстояване на стабилността и справедливостта в страната в духа на демократичните полезности и господство на правото. ”

Иван Гешев изрази солидарността си към протичащото се в Украйна и в персоналния си Туитър – профил.



В телефонен диалог с госпожа Венедиктова, основен прокурор на Украйна, показах съпричастността към сътрудниците си и украинския народ. Подчертах готовността на Прокуратурата за взаимопомощ в духа на правилата на интернационалното право и отбрана правата на индивида.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР