Главният прокурор Иван Гешев съобщи чрез профила си във Фейсбук,

...
Главният прокурор Иван Гешев съобщи чрез профила си във Фейсбук,
Коментари Харесай

Гешев във "Фейсбук" съобщи, че е имало заплахи срещу него

Главният прокурор Иван Гешев заяви посредством профила си във " Facebook ", че са получени закани по негов адрес, както и по адрес на различен прокурор

" Потвърждавам, че е отправена опасност против прокурор и против мен. Понеже съм в отпуск по персонални аргументи, бях известен по открития ред. Не съм осведомен с детайлности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата ", написа Гешев.



По информация на Българска национална телевизия другият застрашен прокурор е зает с следствието, наричано за малко " Барселонагейт ". То е за.предполагаемо пране на пари посредством покупката на къща в Барселона от близки на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера стана известно, че до момента в който Гешев е бил в Съединени американски щати прокуратурата е прекратила друго следствие, обвързвано с Борисов - за наличието на нощните му шкафчета.

" След всичко, през което минах след опита за ликвидиране против мен, по какъв начин си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи против публицисти, закани против магистрати, гърмежи, убийства. Както е споделил още в деня на атентата един експерт по тероризъм: Ако страната не вземе ограничения, това ще е единствено началото. Аз отново ще повторя, че не ме е боязън и не тичам, а се удрям. Докрай! ", написа основният прокурор, против който във Висшия правосъден съвет, а както той самичък осведоми, се води и следствие в прокуратурата.

По-рано през днешния ден близкият до Гешев зам.-шеф на Националната следствена работа Ясен Тодоров пък, че от 10 май, когато основният прокурор отхвърли да подаде поисканата му от ГЕРБ оставка и демонстративно я скъса, е наблюдаван от незнайни за него лица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР