Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че на този етап не

...
Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че на този етап не
Коментари Харесай

Гешев за Шенген: България не заслужава това, което се случва

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че на този стадий не може да се удостовери за пукотевица по незаконни мигранти на българската граница. Журналистически следствия с сходни изказвания бяха пуснати в Западна Европа.

„ Нямаме сигнали от европейски сътрудници и институции за подобен случай. Уважаваме журналистическите следствия. Прокуратурата в Бургас прави инспекция по този случай. За момента такива обстоятелства и условия не са установени “, изясни той в „ Панорама “.

Той акцентира, че България е правова страна, в която се съблюдава върховенството на закона.

„ Ние пазиме част от външната граница на Европейски Съюз. Има и други граници, за които никой не приказва. И в отбрана на тази граница починаха български служители на реда. България не заслужава това, което се случва “, сподели той и във връзка с прекъсването ни за Шенген.

„ Ние си желаеме нашето, което сме заслужили и което ни се дължи, тъй като сме покрили критериите. Не съгласно мен, а съгласно европейските институции – Европейската комисия и Европейския парламент “, сподели още Гешев.

На въпрос на водещия Бойко Василев за какво всички рецензии за правовата страна – и извън, и от вътрешната страна, са свързани с името на основния прокурор, Гешев отхвърли да е истина.

„ Как вътрешно някой интерпретира обективните обстоятелства и обективната реалност, това е право на всеки политик. За страдание, срамно е, да не почитаме себе си, тъй като няма по какъв начин да не уважаваш себе си, а да очакваш да те почитат другите. Донякъде това, което се случва, е резултат от това, че не  почитаме себе си “, счита той.

Според Иван Гешев част от политическите партии се опасяват да излязат на обществен спор с него, тъй като нямат причини отвън политическото говорене.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР