Главният прокурор Иван Гешев “роди нов “шедьовър. Той сравни спецпрокуратурата

...
Главният прокурор Иван Гешев “роди нов “шедьовър. Той сравни спецпрокуратурата
Коментари Харесай

Гешев: Спецпрокуратурата е като ФБР от американските филми

Главният прокурор Иван Гешев “роди ” нов “шедьовър ”. Той съпостави спецпрокуратурата с федералните полицейски служби на Съединени американски щати, написа Фрог нюз.

По случая с изчезналия мъж от Дупница Янек Миланов, той заяви: “Всички го знаят и не инцидентно в американските филми, когато щатската полиция не може да се оправи, идва федералната. Затова са тези истеричини офанзиви към профилираната прокуратура – те са федералните. Те са профилираните структури, които имат пълномощия на територията на цялата страна ”. 

Припомняме ви, че към този момент мина месец, а от изчезналия мъж няма и диря. “Извършва се инспекция в Районното ръководство в Дупница.  Извършват се инспекции на остарели случаи, както й че се проверяват бизнеса на Васил Капланов-Каплата, с който за последно е бил забелязан Янек. 

Продължава претърсването на огромни по повърхност територии край Дупница. Вчера в издирването е включена и конна полиция, а на следващия ден ще бъде претърсена още една околност ”, стана още ясно от думите на Гешев. Под надзора на прокуратурата в града са почнали голям брой инспекции на обекти и заведения. Основен приоритет са бизнесите и активността на Капланов.

" Работи се по няколко каузи, свързани с лицето Капланов, ревизират се остарели случаи или студени досиета, както ги наричате медиите ", сподели основният прокурор и увери, че по случая с изгубването на Янек работи голям запас на Министерство на вътрешните работи. 

" Мога да уверя жителите на " Дупница ", че се прави всичко което е от компетенцията на прокуратурата, изпълнителната власт и съответно от Министерство на вътрешните работи, с цел да се позволи този случай. Няма да се откажем ", съобщи той.

Припомняме ви, че изразът “студени досиета ” бе въведен у нас по времето, когато началник на Министерство на вътрешните работи бе Цветан Цветанов, а основен секретар Калин Георгиев. Тогава в Националната полиция бе основано спецзвено, което да работи по старите случаи на знакови убийства. Шефовете на Министерство на вътрешните работи го нарекоха тогава работа по “студени досиет ”.

Гешев постави старт на шедьоврите си с изявлението при започване на юли т. г:

" Опитът на един, към този момент неуспешен политик, да щурмува Зимния замък, е несполучлив към този миг заради няколко аргументи. Най-малкото това не е Зимния замък, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се пробва да откри работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа ".

Така  Гешев разяснява несполучливия опит на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и съпартиеца му Иво Мирчев да доближат до плажа в база " Росенец ", където се намира така наречен летен сарай на Ахмед Доган.

Главният прокурор позволява обаче неточност с имената. Каренин не е част от революцията, а от романа на Лев Толстой " Анна Каренина “. Граф Алексей Александрович Каренин е върховен държавен чиновник и брачен партньор на Анна Каренина.

Гешев може би засяга Александър Фьодорович Керенски, който е ръководител на Временното държавно управление на Руската република преди вземането на властта от болшевиките в следствие от Октомврийската гражданска война от 1917 година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР