Главният прокурор Иван Гешев разпореди днес на министъра на вътрешните

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди днес на министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Главният прокурор разпореди да се проверят всички притежатели на отпадъци

Главният прокурор Иван Гешев разпореди през днешния ден на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " осъществяване на взаимни инспекции за съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда от притежателите на боклуци на територията на страната, заяви пресцентърът на прокуратурата.

След нея ще се реши дали е нужна намесата на прокуратурата. " В хода на инспекцията следва да бъдат открити всички " притежатели на боклуци " по смисъла на алинея 1, т. 29 от Закона за ръководство на отпадъците (ЗУО) в България, се споделя в известието.

Уточнява се, че при инспекциите ще се изискват позволение, сложно позволение или регистрационен документ по член 35 от ЗУО за съответната активност и площадка и други Полицаите ще изискат и информация за осъществявани инспекции от контролните органи – съответните Регионална инспекция за опазване на околната среда и кметове на общини, и подхванати ограничения при положение на открити нарушавания.

При определяне на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент неотложно да се уведоми и съответната способена прокуратура, е наредил още Иван Гешев.

Реакцията на основния прокурор идва след откриването на нарушавания в съхранението и преработката на боклуци от Италия в Плевен и Враца. За двата случая се ревизира и дали боклуците не са свързани с италианската мафия.

В началото на декември карабинерите в Милано задържаха противозаконен товар от 815 тона отпадък, предопределен за България. Открити бяха 582 бали боклуци, натоварени в 17 вагона, а комерсиалната им стойност на пазара се изчисляваше на 130 хиляди евро. Седмица по-късно последваха и арести на стотици членове и свързани с ндрангета.

България също е взела участие в една от най-големите интервенции против ндрангета, когато бяха арестувани 334 души, в това число полицейски шеф, юристи, бизнесмени, счетоводители, държавни чиновници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР