Главният прокурор Иван Гешев публикува в Тwitter нов пост със

...
Главният прокурор Иван Гешев публикува в Тwitter нов пост със
Коментари Харесай

Гешев със закани да Чистим България, питат го политик ли ще става

Главният прокурор Иван Гешев разгласява в Тwitter нов пост със хаштага " ЧистимБългария ".
" Наскоро един политик съобщи, че бизнесът напускал Бългаия. Ако тези " предприемачи " са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да отпътуват, единствено че преди този момент ще създадем всичко допустимо да бъдат наказани. Няма а позволи страната ни да бъде бунище! ", написа Гешев.
Постът е подсилен и от красноречиви фотоси.

Наскоро един политик съобщи, че бизнесът напускал България. Ако тези „ предприемачи “ са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да отпътуват, единствено че преди този момент ще създадем всичко допустимо, да бъдат наказани. Няма да позволи страната ни да бъде бунище! #ЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ! pic.twitter.com/Q7cwRKZTvo
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) July 1, 2020
Повод за обявата му е акцията на Специализираната прокуратура в Червен бряг, където проверяващи изравят отпадъци в хранилище на някогашно Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Случаят се свързва с аферата с боклука, за която се проверяват някогашният зам.-министър на екологията Красимир Живков и братята Бобокови. Именно в свое изявление Пламен Бобоков съобщи, че бизнесът напуща България.
Под поста му обаче разяснява Боян Юруков, с няколко резонни въпроса към основния прокурор в два следващи tweet-а.
" Това политическо изявление ли е или от позицията на основен прокурор? В каква функционалност на основен прокурор го казвате? Има ли открито закононарушение към съответен подобен вложител и по кое време ще завърши следствието? Под кой номер е, с цел да получим информация? "
" В противоположен случай какво общо има което и да е от сходните Ви изявления със строго неполитическата Ви роля? Или настоявате да стане политическа? Да не оферирате да е изборна позицията директно от жителите и виновна най-малко пред тях? Предизборната акция ли стартирате? "

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР