Главният прокурор Иван Гешев проведе в Страсбург, Франция поредица срещи

...
Главният прокурор Иван Гешев проведе в Страсбург, Франция поредица срещи
Коментари Харесай

Гешев обсъжда върховенството на правото и руското влияние с евродепутати в Старсбург

Главният прокурор Иван Гешев организира в Страсбург, Франция поредност срещи с представители на Европейския парламент, включително членовете на Групата на Европейските консерватори и реформисти Ришард Чернецки, Ладислав Илчич и Богдан Ржонца, заяви Прокуратурата Република България на уеб страницата си.

Централна тематика на срещите бяха опциите за усилване на съдействието сред българските и европейски институции, което да укрепи партньорството сред България и останалите страни членки на Европейския съюз в региона на правораздаването, както и отбраната на евроатлантическите полезности.

Друг акцент в диалозите на Иван Гешев и европейските депутати бе положението на върховенството на правото в България и гаранциите за неговото отстояване на локално равнище от страна на Прокуратурата на Република България. Главният прокурор акцентира, че в границите на своя мандат е полагал и ще продължи да поставя старания за това, българските жители да покачат доверието си в правоохранителните органи. Той посочи и дейните дейности на прокурорите и следователите в провежданите следствия на закононарушения, поставящи под риск съществени европейски полезности и застрашаващи сигурността на българското общество, противодействието на корупцията и злоупотребата с европейски средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР