Главният прокурор Иван Гешев присъства на церемонията в Благоевград при

...
Главният прокурор Иван Гешев присъства на церемонията в Благоевград при
Коментари Харесай

Гешев: Предишният вътрешен министър блокира работата на МВР с прокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев участва на церемонията в Благоевград при връчването на обичайните награди на магистрати и служители на реда на името на италианския магистрат Джовани Фалконе, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Преди церемонията в зала " 22 септември ", Гешев отговори на репортерски въпроси.

„ На моите сътрудници прокурори, служители на реда поисквам да сме единни. Вчера се срещнах с родственици на умряли деца и споделих, че страната има дълг пред хората, с цел да извършва сигурността на хората. Всички – част от изпълнителната, законодателната и правосъдната власт, би трябвало да се обединим в името на народа и да работим за хората, тъй като те ни заплащат заплатите и ние им го изискуем. Ще пожелая здраве на тях и фамилиите им. Надявам се приоритет за страната да е битката с корупцията, която да е над персонални и политически ползи “, сподели основният прокурор.

Той изясни, че акцията „ Бяло “ продължава. Налице са първите данни за сериозен триумф – арестувани са над 200 000 дози марихуана. Става дума за ОПГ.

„ Тоест 200 000 дози не са попаднали при нашите деца и водачи “, безапелационен бе Гешев.

„ Голям е казусът поради дейностите на предходния министър на Министерство на вътрешните работи, който с това, което направи, блокира работата на Министерство на вътрешните работи с прокуратурата, а ние сме скачени съдове. Като допълним и унищожаването на спецпрокуратурата, която беше най-ефективна за битка с ОПГ и връщането ни обратно с способ, неефикасен за нашите европейски сътрудници. Наркотиците зариват улиците и тровят децата ни. Сигурен съм, че с взаимоотношението, което в този момент имаме с Министерство на вътрешните работи, ще решим огромна част от проблемите, въпреки и да сме много закъснели.

От страна на прокуратурата сме заровили томахавката. Това, че някой е отпред на някоя институция и избира персоналния интерес пред този на народ, е въпрос на личностни особености, само че резултатите от това са трагични – опиати, убити и прегазени деца. Това е резултатът, за който прокуратурата и аз плащаме. От две години предизвестявам, че това ще се случи. С сътрудниците от Министерство на вътрешните работи ще дадем всичко, с цел да има правдивост за жителите и да успокоим народа “, добави Иван Гешев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР