Главният прокурор Иван Гешев посети град Видин и разговаря с

...
Главният прокурор Иван Гешев посети град Видин и разговаря с
Коментари Харесай

Разкриха нагла кражба на дарения от храм във Видин

Главният прокурор Иван Гешев посети град Видин и беседва с Видинския митрополит Негово Високопреосвещенство Даниил.

Иван Гешев го осведоми за подхванатите от правоохранителните органи дейности по бързото откриване на кражба от църквата „ Св. Димитър Солунски “. Във Видин бе и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. По-късно основният прокурор посети и Видинската Света митрополия.

Районната прокуратура притегли двама души като обвинени за кражбата от храма във Видин двама души. В съучастничество Бисер А.Б. и Бисер Ц.Р. срязали халка на катанец на входната врата и взломили четирите катинара на дървени кутии за дарения, употребявали и ножица за рязане на метал и лишили 2 693 лв. дарени на църквата пари. Двамата отмъкнали и метален напрестолен кръст, жълт на цвят, с разпятие, благосъстоятелност на православна черква „ Св. Димитър Солунски “.



В хода на следствието са осъществени обиски, претърсвания и изземвания на адреси населявани от двамата обвинени, при които са открити и конфискувани кръстът и сумата от 1539 лева, мобилни телефони и раница, съдържаща 33,4 кг монети с номинал от 1ст., 2ст., 5ст., 10ст., 20ст., 50ст., 1лев, 2 лв. и задгранична валута в монети, равняващи се на сумата от 1353,31 лева
 Иван Гешев prb.bg
На първи май с определение на Видинския областен съд по отношение на обвинените Бисер А.Б. и Бисер Ц.Р. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

И двамата обвинени са осъждани и престъпно проявени, като обвинения Бисер А.Б. е направил действието в изискванията на рисков рецидив.
 Иван Гешев prb.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР